Prepare3D tweak yapımı ( PTA ver. 2.0) - Sanal Pilot (Sanal Havacılık Dünyası)

Haberler

Sanal Pilot (Sanal Havacılık Dünyası)

Sanal Pilotların Buluşma Noktası

4 Şubat 2017 Cumartesi

Prepare3D tweak yapımı ( PTA ver. 2.0)

Herkese merhabalar.Tweak,simulatörün daha akıcı bir şekilde çalışmasını sağlamak için yazılım kodlarında ki değişiklik yapmaktadır. Bir çok yerde simülatörlerimizi tweak nasıl yapmamız gerektiğine yönelik yazılar videolar bulunmaktadır.
Bu yazımda sizlere Prepare3D için kullanılan PTA tweak asistan yazılımını tanıtmak istiyorum. Bu yazılım sayesinde öyle kod felan değiştirmenize gerek kalmayacak. Sadece mouse ile tıklayıp simülatörünüzü daha güzel bir hale getireceksiniz. Yazılım ücretsizdir.Kurma işlemine gerek yok. Zipden çıkardığınız exe yi direk çalıştırabilirsiniz. Memnun kalmazsanız eğer ilgili cfg dosyasını silersiniz ve Prepare3d sizin için yenisini oluşturur. 
Evet şimdi nasıl ayarlamaları yapacağınızı size anlatmaya çalışacağım. Sol taraf da bulunan listedeki tikleri işaretleyelim. Yalnız en üstten ikisinin tikini kaldırın. Daha sonra sıra ile mouse ile teker teker tıklayın. Aşağıdaki resimde görüldüğü gini sağ tarafında bir ekran açılacak. Images kısmını hepinizin gördüğünü umarak oraya tıklamanızı rica ediyorum :) Daha sonra karşınıza resimler çıkacak. Buradan istediğinizi seçebilirsiniz. Sağ üst kısımda yeşil renkle yazılı bulunan değerleri arkada bulunan değerlere giriyoruz. Bu kadar basit.Sol taraftaki bütün menülerdekileri bu şekilde kendi istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. En son aşamada ise üst menüde bulunan Action kısmına basıyorum ve apply ye basıyoruz. İşte bu kadar. Sorun olan yorumla ulaşabilir. Kırımsız uçuşlar...


1 yorum: