FSXWX Hava Motoru (Ücretsizdir) - Sanal Pilot (Sanal Havacılık Dünyası)

Haberler

Sanal Pilot (Sanal Havacılık Dünyası)

Sanal Pilotların Buluşma Noktası

1 Şubat 2017 Çarşamba

FSXWX Hava Motoru (Ücretsizdir)

Bu makalemde tamamen ücretsiz olan Prepare3D için uyumlu, ücretsiz olan FSXWX Hava Motoru nu tanıtacağım. Bu hava motoru sayesinde uçuşlarınızı güncel metardan alınan bilgilerle daha gerçekçi bir hale getireceksiniz. Bu eklenti metardan bilgileri alarak lokasyonunuz da bulunan hava durumu düzenlemektedir. 
Sistem gereksinimleri;
* Simconnect'in yüklü olması gerekir. Zaten P3D kurarken simconnectleri elle kurduğumuz için bu size problem olmayacaktır.
*FSCUIPC 4.949 sürümü ya da daha üst bir sürümü gerekmektedir.
*.net.framework 3.5 
Bu eklentiyi indirdiğinizde kuruluma gerek yoktur. Direk exe uzantılı dosyayı yönetici olarak(önemli) çalıştırmanız gerekmektedir. Tabi bunu yapmadan önce bir kaç değişiklik yapmak gerekiyor. 
İndirmiş olduğunuz dosyaların içerisinde bulunan wxmappin.bin dosyasının P3D nin kurulu olan ana dosyasında ki Weather klasörü içine yapıştırıyoruz. Burada bulunan aynı adlı dosyanın yedeğini almakta tabi ki fayda var.
Çalıştır bölümüne %appdata%/Lockheed Martin/Prepare3D v3 yazıyoruz ve açılan yerde bulunan wxstationlist.bin dosyasını siliyoruz.Bu dosya simulatör açıldığında otomatik olarak tekrar yüklenecektir.
İndirdiğiniz dosyaların içerisinde bulunan texture dosyalarını Prepare3D ana klasöründe bulunan texture klasörüne yapıştırıyoruz.
Ardından programdata%\Lockheed Martin\Prepar3D v3 klasörüne girip burada bulunan ThermalDescriptions.xml dosyasını indirdiğimiz klasördekiyle değiştiriyoruz.
Şimdi sıra geldi P3d.cfg dosyasında ki değişikliklere 
[Weather]
CLOUD_COVERAGE_DENSITY=8
CLOUD_DRAW_DISTANCE=4
TurbulenceScale=0.800000
VolumetricFog=0 


burada bulunanları cfg dosyasından değiştiriyoruz. 

Baktınız sevmediniz orjinaline dönmek istiyorsunuz wxmappin.bin ve wxstationlist.bin dosyalarını sildiğinizde orjinal haline gelecektir. Kırımsız uçuşlar.

İndirmek için http://www.plane-pics.de/fsxwx/home.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder